Bartók III 1356d | Zvalila sa skala z vršku do

Text: 
Zvalila sa skala z vršku do Dunaja
7 words

Podobné písně

Bartók III 1356d | Zvalila sa skala z vršku do (100%)
Zvalila sa skala z vršku do Dunaja

Smutný 35/006 | Zvalila sa skala z vršku do (100%)
Zvalila sa skala, z vršku do Dunaja

Bartók III 1101 | Bystrická kasáreň len skala na skale (5%)
Bystrická kasáreň, len skala na skale

Černík 1908 / 304 | Udzerila skala (4%)
Udzerila skala do kraj, do Dunaja, prevez mňa, prevozník, šak je voda malá. Já ťa něprevezem; keby bola menší, a zda’s mi ty nění moja najmilejší? Svitaj, Bože, svitaj, bár by skoréj dzeň bol, kebych já len vedzel, v kerém som dome bol. V kerém som dome bol, z kerého som vyšol, bár bych zajtrá večer zas do něho prišol. Něsvitaj, něsvitaj, ešče som něspala, škoda téjto noci, čo som ju zmeškala. Škoda téjto noci, čo som ju zmeškala, bár som ju zmeškala, ništ som nědostala.

Erben 2/394 | Měla jsem milého (4%)
Měla jsem milého, už nemám nic, dal jest mi hubiček kolik tisíc; jinší ho loudily, až ho odloudily, to proto že mi ho záviděly. Šla bych si stěžovat, nemám komu, vím že tě, Jeníčku, nedostanu: zajdu mezi lesy, budu volat: kde jsi, kde jsi, můj Jeníčku nejmilejši! Zafoukej, větříčku,1) v pravou stranu: že mého Jeníčka pozdravuju; že ho pozdravuju, za lásku děkuju, za jeho falešné milováni! 1) Zafoukej z Dunaje, můj větříčku! pozdravuj ode mne mou Ančičku: že ji pozdravuju atd. Měl jsem já panenku, už nemám nic, dal jsem jí hubiček kolik tisíc: jinší ji loudili, až ji odloudili, kteří ji mimo mě milovali. Zafoukej, větříčku, v pravou stranu, že já mou panenku nedostanu; půjdu mezi lesy, budu volat: kde jsi, kde jsi, má panenko, nejmilejší? Zpomeň si, má milá, na ty slova, co jsi mi před časy slibovala: jest-li že slib zrušíš, trestána být musíš, po smrtí všecko zlé že zakusíš. Přídavek pozdější: Když tebe vidím jít po ulici, jako by mi šlapal po mém srdci: trubte trouby vale, že já musím dále, tou bolesti trápen neustále. Můj pohřeb ten bude v pustém lese; po smrti mé tělo zvěř roznese: trubte trouby vale, že já nenadále svůj život dokonám v pusté skále.

Smutný 28/059 | Zvoliua sa skala zkraja do Dunaja (4%)
Zvoliua sa skala zkraja do Dunaja

Bartók III 1054 | Valila sa skala z vŕšku (4%)
Valila sa skala z vŕšku

Smutný 27/1/005 | Zvalia sa skala z vršku (4%)
Zvalia sa skala z vršku

Bartoš 1901 / 0227 | Kedz si já zazpiévám (3%)
Kedz si já zazpiévám, na vrchu na skaľe, veru ma počuje šohaj do maštaľe. Trebár by ma poznał po mém trnkém hłase, aľe ma něpozná po červeném páse.

Smutný 21/026 | Uderila skala krajem do Dunaja (3%)
Uderila skala krajem do Dunaja

Smutný 24/013 | Uderiua skala s kraja do Dunaja (3%)
Uderiua skala s kraja do Dunaja

Pomozte nám databázi lidových písní rozšířit!

Vážení návštěvníci stránek FolkSong.eu,

Neustále se snažíme rozšiřovat databázi o další písně a velmi vítáme zájem o spolupráci. Našim spolupracovníkům též nabízíme rozšířený přístup do databáze.

Plný přístup k vyhledávání a k doprovodným obrazovým materiálům lze získat mj. tím, že se stanete spolupracovníky projektu a pomůžete při editaci textů z počítačově přečtené tištěné edice. Možné jsou i další formy spolupráce, např. editace melodií či přispění zvukovými nahrávkami, atd.

V případě zájmu o spolupráci mi napište skrze kontaktní formulář a obdržíte bližší instrukce k přispění do databáze a snadnému získání přístupu k úplným výsledkům vyhledávání a k obrazovým materiálům (faksimile vybraných sbírek).

Vítáni jsou též akademičtí či soukromí badatelé, kteří mohou z databáze čerpat informace a specializované analýzy melodií i textů pro své publikace - napište mi se žádostí o rozšířený přístup.

Pro bližší informace o spolupráci klikněte zde.
Těším se na spolupráci!

Jan Koláček, autor projektu

Jak citovat

"Bartók III 1356d | Zvalila sa skala z vršku do", FolkSong.eu - Online katalog lidových písní, ed. Jan Koláček (datum přístupu: 19 Dub 2024), URL: http://folksong.eu/cs/song/14389