Poloczek IV 187 | Hop hop šuhajci

Text: 
Hop, hop, šuhajci
2 words

Podobné písně

Erben 5/253 | Čí je to zelí (100%)
Čí je to zelí nevokopany u lesa? pudeme na ně, vokopáme je – hop nejsa!

Sušil 2191 | Hom hom Bartoňo (100%)
Hom, hom, Bartoňo, kde pojedeš na koňo? Pojedo já do Němec své panence pro věnec. Kop mně také jeden, dám ti chleba s medem a tvarůžka s chlebem. Hop, škrk, černó pantlo pod krk a červenó pod rokáve, co sem dostal od Rozále.

Sušil 1731 | Aj byla jedna stará baba (100%)
Aj, byla jedna stará baba, měla kozílka tuze ráda. Hop, kozle, cap, kozle, hop, kozle, cap. A on jí vlezl do police, poklókl jí tam všecky hrnce. Hop, kozle, cap, kozle, hop, kozle, cap.

Sušil 1741 | Hop holka z Podolí (100%)
Hop, holka z Podolí, kdo ti krávu podojí? Paňmama neni doma a pantáta neumí.

Sušil 2285 | Byl Janíček krásný (100%)
[: Byl Janíček krásný, :] měl kožíšek řásný. Sedl na ohnisko, zdálo se mu hnízko. Posedl on výše, koza na něj dýse. Hop, Janíčku, hop, snédl's misu króp atd.

Bartoš 1901 / 1084 | Náš král jel na vojno zlámal (100%)
Náš král jel na vojno, zlámal sobě noho; naša královna, rovně pomazaná, déte jí, déte jí koláč s tvarohama. Cib-, cib-, cibulenka, mak-, mak-, makulenka, dež sem malá bévala, na peci sem sedala, drobný rebe jídala. Hop děvče do kolečka, pěkně se šněruješ, debes te se šněruvala, přeci má nebodeš.

Bartók III 1229 | Hop sa Zuzka srce moje (100%)
Hop sa, Zuzka, srce moje

Bartoš 1901 / 1300 | A já dycky co to je (100%)
A já dycky, co to je, co to ľeží vedľe mně, má to boty a gaľoty, nechce to ít ode mně. Hop, čup, Tadyáš, s turkyniska nohy máš, sochorem sa podpasuješ a měchem sa podpíráš.

Erben 2/671 | Vzkázala mně včera (100%)
Vzkázala mně včera šafářova dcera ze dvora, hop! ze dvora, že má lemovanou sukni premovanou do kola, hop! do kola.

Erben 2/676 | Hop Anko! Mařenko! (100%)
Hop, Anko! Mařenko! do kola, do kolečka: která se točívá, tej se len dařívá, dlouhej len, pěknej len, i zlatá konopíčka.

Erben 2/719 | Hop holka svlíkej kabát (100%)
Hop, holka, svlíkej kabát, svlíkej kabát, dáme si vrták zabrat, vrták zahrat: holka kabát nesvlíkala, přeci vrták tancovala.

Pomozte nám databázi lidových písní rozšířit!

Vážení návštěvníci stránek FolkSong.eu,

Neustále se snažíme rozšiřovat databázi o další písně a velmi vítáme zájem o spolupráci. Našim spolupracovníkům též nabízíme rozšířený přístup do databáze.

Plný přístup k vyhledávání a k doprovodným obrazovým materiálům lze získat mj. tím, že se stanete spolupracovníky projektu a pomůžete při editaci textů z počítačově přečtené tištěné edice. Možné jsou i další formy spolupráce, např. editace melodií či přispění zvukovými nahrávkami, atd.

V případě zájmu o spolupráci mi napište skrze kontaktní formulář a obdržíte bližší instrukce k přispění do databáze a snadnému získání přístupu k úplným výsledkům vyhledávání a k obrazovým materiálům (faksimile vybraných sbírek).

Vítáni jsou též akademičtí či soukromí badatelé, kteří mohou z databáze čerpat informace a specializované analýzy melodií i textů pro své publikace - napište mi se žádostí o rozšířený přístup.

Pro bližší informace o spolupráci klikněte zde.
Těším se na spolupráci!

Jan Koláček, autor projektu

Jak citovat

"Poloczek IV 187 | Hop hop šuhajci", FolkSong.eu - Online katalog lidových písní, ed. Jan Koláček (datum přístupu: 19 Dub 2024), URL: http://folksong.eu/cs/song/19833