Kolberg 06.2 / K0722

@2/4$xF 4.''D*{8''D}/*{8''G*8''D}/*{8'B*8'B}/*{8''D*8''C*8.'B*6'A}/*{8'G*8'G*}4'G/*{8''D*8''C*8.'B*6'A}/*{6'A*6'G*8'G*}4'B/*{8''D*}4''G*{8''F}/*{8''D*8''D*}4'B/*{8'B*8''D*8.'B*6'A}/*{8'G*8'G*}4'B/*{8''D*}4''G*{6''F*6''E}/*{6''D*6''E*8''D*6''C*6'B*6'A*6'B}/*{8'B*8''G*8.'B*6'A}/*{6'A*6'G*8'G*}4'B/*
Text: 
Mospanie muzyka
Page: 
447
1 words

Podobné písně

Sušil 0158 | Starala se máti má (100%)
[: Starala se máti má, :] hej nam hej, kde mě k místu dochová. [: Nestarej se, matičko,:] hej nam hej, dá mi Pán Bůh místečko. Na slavkovském krchově, tam mám místo v hotově. Ty nebeské hvězdičky budou moje družičky. Nebeští andělové budou moji družbové. Ti slavkovští zvoníci, to jsou moji muzici. Ty slavkovské zvonečky, to jsou moje husličky. Ty mně budou pěkně hrát, a já budu tvrdo spat. By mi hráli sto hodin, já se už neobudím. By mi hráli dvě sta let, už nepřijdu na ten svět. By mi hráli přes tři sta, já už půjdu před Christa, je tam daleká cesta. Je tam cesta daleká, nech se žádný neleká.*)

Erben 2/696 | Nepudeme domů až ráno (100%)
Nepudeme domů, až ráno, až bude ustláno, nepudeme domů, až ráno, až bude den; až bude svítání, pudeme k snídani, nepudeme domů, až ráno, až bude den. Nepudeme domů, až ráno, až bude dohráno, nepudeme domů, až ráno, až bude den; když vyjde dennice, 1) je konec muzice, nepudeme domů, až ráno, až bude den. 1) až vyjde dennice, necháme sklenice.

Erben 2/663 | My jsme hoši z Veselího (100%)
My jsme hoši z Veselího, milujeme muziku; my si peněz naděláme z olověnejch knoflíků.

Erben 2/665 | Když ty nemáš peněz (100%)
Když ty nemáš peněz, do hospody nelez: muzikanti furianti vyřežou ti leckdes.

Erben 2/667 | Kdo hodně tancuje (100%)
Kdo hodně tancuje, muzice platí, přijmou ho do nebe andělé svatí.

Erben 2/669 | Na vršíčku v hospodě (100%)
Na vršíčku v hospodě muzika tam hraje: podme se tam podívat, kdo to tam tancuje. Tancujou tam vojáci, mají bily šaty, zeleny vyložení, oficíři taky.

Erben 2/682 | Ach Bože Přebože! (100%)
Ach, Bože Přebože! bolí hlava mě, že se na mě rozhněvalo potěšení mé. Když se hněvá, ať se hněvá, nemám žalosti: hrajte, muzikanti! že má nejmilejší není k libosti.

Erben 2/687 | Když jsem byla maličká nedala mně (100%)
Když jsem byla maličká, nedala mně matička k muzice, choditi, radosti užiti: nejčko, když jsem veliká, už vím, co je muzika.

Erben 2/693 | Naše Káče pláče (100%)
Naše Káče pláče, co je jí? Ukradli ji sukni zloději; ukradli jí ještě více, šněrovačku i střevíce; proto Káče pláče, to je jí. Naše Káča pláče, co je jí? Ukradli jí sukni zloději. Ukradli jí taky střevíce, aby nechodila k muzice. Ukradli jí taky dřeváky, aby nechodila s vojáky.

Erben 2/725 | Šup sem holka šup sem šup (100%)
Šup sem, holka, šup sem, šup tam, ještě se tě jednou zeptám, zeptám se tě při muzice, máš-li ke mně věrné srdce? Kolik jsi mně šátků dala, že jsi mně je vyčítala? dala jsi mně jenom jeden, a já ještě nestál o něj!

Erben 2/659 | Zahrajte mně muzikanti (100%)
Zahrajte mně, muzikanti, a já budu vám zpívati. Zahrajte vy mně písničku: že mně odvedli Ančičku. klobouček si na stranu dám. Vždyť je panen všude dosti, jako zrnek na jalovci.

Pomozte nám databázi lidových písní rozšířit!

Vážení návštěvníci stránek FolkSong.eu,

Neustále se snažíme rozšiřovat databázi o další písně a velmi vítáme zájem o spolupráci. Našim spolupracovníkům též nabízíme rozšířený přístup do databáze.

Plný přístup k vyhledávání a k doprovodným obrazovým materiálům lze získat mj. tím, že se stanete spolupracovníky projektu a pomůžete při editaci textů z počítačově přečtené tištěné edice. Možné jsou i další formy spolupráce, např. editace melodií či přispění zvukovými nahrávkami, atd.

V případě zájmu o spolupráci mi napište skrze kontaktní formulář a obdržíte bližší instrukce k přispění do databáze a snadnému získání přístupu k úplným výsledkům vyhledávání a k obrazovým materiálům (faksimile vybraných sbírek).

Vítáni jsou též akademičtí či soukromí badatelé, kteří mohou z databáze čerpat informace a specializované analýzy melodií i textů pro své publikace - napište mi se žádostí o rozšířený přístup.

Pro bližší informace o spolupráci klikněte zde.
Těším se na spolupráci!

Jan Koláček, autor projektu

Jak citovat

"Kolberg 06.2 / K0722", FolkSong.eu - Online katalog lidových písní, ed. Jan Koláček (datum přístupu: 26 Dub 2024), URL: http://folksong.eu/cs/song/10763