Smutný 28/075 | Na vrch šumarníčka kamenná stolička

Text: 
Na vrch šumarníčka kamenná stolička
5 words

Podobné písně

Smutný 28/075 | Na vrch šumarníčka kamenná stolička (100%)
Na vrch šumarníčka kamenná stolička

Smutný 07/010 | Na vrch Šumarníčka kamenná stolička (100%)
Na vrch Šumarníčka kamenná stolička

Smutný 20/049 | Na vrch Šumárnička kamenná lavička (64%)
Na vrch Šumárnička kamenná lavička

Bartoš 1901 / 0591 | Około Dunajíčka (36%)
Około Dunajíčka kamenné stoľička, co na ní šaty prała tá moja gaľánečka. Ja šaty, šaty prała, žałostně płakała, ja rači bych já tebe ja nebyła poznała.

Sušil 0695 | V šírém poli stojí hruška zelená (27%)
V šírém poli stojí hruška zelená, pod tú hruškú studenenka kamenná. Kdo tu vodu pit bude, mladú ženu mět bude, a ta žena nikdá dobrá nebude.

Erben 2/625 | U svatýho Jána (1%)
U svatýho Jána malej vršíček: že je v Litvfnojcích málo holčiček; málo, maloučko: ale jsou hezky, nejsou tak šmatlavy jako ty Vessky.

Erben 2/153 | Roste stromek dubový (1%)
Roste stromek dubový, ach dubový! na vršíčku tenoučký: počkej na mě, má zlatá panenko! já jsem ještě mlaďoučký. „Já bych na tě čekala, ach čekala! však ty si mne nevemeš: ty si vsedneš na koně vraného a na vojnu odjedeš!“

Erben 2/086 (1%)
Na vršičku jalovec, pod vršíčkem kvítí: což je hezky milovat, když měsíček svítí! Na vršičku jalovec, pod vršíčkem tráva: což je hezky milovat, když je hezká panna!

Erben 2/024 | Mračí se mračí (1%)
Mračí se, mračí, že bude pršet: za naším humnem zelenej vršek. A na tom vršku širokej kámen: chlapec s panenkou sedává na něm.

Smutný 12/001 | Na vrch Lopeníčka kláštor stavajú (1%)
Na vrch Lopeníčka kláštor stavajú

Erben 2/005 | Ty podhajský kostelíčku (1%)
Ty podhajský kostelíčku, stojíš na pěkném vrsíčku. Vycházejí panny z tebe, jako andělíčky z nebe. Jedna vyšla pěkná bílá, a ta bude moje milá. Druhá vyšla ještě hezčí, ta bude má nejmilejší. Třetí vyšla jako růže, žádný jí dostat nemůže. Já ji musím přece dostat, kdybych tam měl mrtev zůstat.[10]

Pomozte nám databázi lidových písní rozšířit!

Vážení návštěvníci stránek FolkSong.eu,

Neustále se snažíme rozšiřovat databázi o další písně a velmi vítáme zájem o spolupráci. Našim spolupracovníkům též nabízíme rozšířený přístup do databáze.

Plný přístup k vyhledávání a k doprovodným obrazovým materiálům lze získat mj. tím, že se stanete spolupracovníky projektu a pomůžete při editaci textů z počítačově přečtené tištěné edice. Možné jsou i další formy spolupráce, např. editace melodií či přispění zvukovými nahrávkami, atd.

V případě zájmu o spolupráci mi napište skrze kontaktní formulář a obdržíte bližší instrukce k přispění do databáze a snadnému získání přístupu k úplným výsledkům vyhledávání a k obrazovým materiálům (faksimile vybraných sbírek).

Vítáni jsou též akademičtí či soukromí badatelé, kteří mohou z databáze čerpat informace a specializované analýzy melodií i textů pro své publikace - napište mi se žádostí o rozšířený přístup.

Pro bližší informace o spolupráci klikněte zde.
Těším se na spolupráci!

Jan Koláček, autor projektu

Jak citovat

"Smutný 28/075 | Na vrch šumarníčka kamenná stolička", FolkSong.eu - Online katalog lidových písní, ed. Jan Koláček (datum přístupu: 03 Črv 2024), URL: http://folksong.eu/song/18558