Smutný 09/024 | Hore dedinů mládenci idů idů oni

Text: 
Hore dedinů, mládenci idů, idů oni k nám
8 words

Podobné písně

Smutný 12/024 | Hore dědinů mládenci idů idů oni (100%)
Hore dědinů, mládenci idů, idů oni k nám

Smutný 09/024 | Hore dedinů mládenci idů idů oni (100%)
Hore dedinů, mládenci idů, idů oni k nám

Smutný 06/008 | Hore dědinů mladzenci idu pridú oni (96%)
Hore dědinů, mladzenci idu, pridú oni k vám

Bartoš 1901 / 0447 | (79%)
1 Pres ty Boršice, sú dvě cestice, na nich sú tri růže; jedna je bíłá, druhá červená, třetí modrým květe. Ja daj ně, Bože, z téj jednéj růže, utrhnút jeden květ. Já ti ho nedám, ľebo sa bójím, že bys jí skaził svět. 2 Hore dědinú, chłapci zpívajú, a oni idú k nám; zem nemetená, posteľ nestłaná, jak oni véjdú k nám. Mamičko stará, vy ste rozumná, vyjdite trochu ven; tam jich zabavte, porózprávajte, nech já zametu zem. Má cerko miłá, má roztomłá, on ide podľe nás; pérko skrivené, očka skłopené hněvá sa on na nás. Mamičko miłá, to není pravda, on to tak dycky má; pérko skrivené, očka skłopené, dyž ide podľe nás.

Smutný 07/027 | Hore dědinů chlapci chodijů oni by (71%)
Hore dědinů, chlapci chodijů, oni by

Bartoš 1901 / 0678 | (71%)
1. Hore dědinu šeł, na drmľe drmľovał, komu's to, synečku, komu's to zdurovał? Já sem to zdurovał, moja miłá, tobě, že's ňa nepustiła vcéra večér k sobě. Já ťa nepustiła pro małé słovečko, že's ty ně nerekeł: S Bohem, gaľánečko! Rekeł sem ti, rekeł, aľe pomaľučky. aby to nečuły druhé gaľánečky. 2. Šohajova mama na mňa odkázała, abych jejím synom dobrý pokoj dała. Já sem na to dala taková otázku: Uvaž si ích, babo, doma na retázku. Doma na retázku, na kúdeľnú nitku, aby nechodiľi za chudobnú dívkú.

Smutný 18/010 | Hore dedinů šel na grumle grumlovał (70%)
Hore dedinů šel, na grumle grumlovał

Smutný 09/045 | Hore dědinů formani idu tam hore (70%)
Hore dědinů, formani idu, tam hore

Smutný 16/058 | Hore dědinú chlapci chodijú (70%)
Hore dědinú, chlapci chodijú

Smutný 16/054 | Chodím hore po dědině (70%)
Chodím hore po dědině

Smutný 20/019 | Hore dedinú chlapci chodijú (70%)
Hore dedinú, chlapci chodijú

Pomozte nám databázi lidových písní rozšířit!

Vážení návštěvníci stránek FolkSong.eu,

Neustále se snažíme rozšiřovat databázi o další písně a velmi vítáme zájem o spolupráci. Našim spolupracovníkům též nabízíme rozšířený přístup do databáze.

Plný přístup k vyhledávání a k doprovodným obrazovým materiálům lze získat mj. tím, že se stanete spolupracovníky projektu a pomůžete při editaci textů z počítačově přečtené tištěné edice. Možné jsou i další formy spolupráce, např. editace melodií či přispění zvukovými nahrávkami, atd.

V případě zájmu o spolupráci mi napište skrze kontaktní formulář a obdržíte bližší instrukce k přispění do databáze a snadnému získání přístupu k úplným výsledkům vyhledávání a k obrazovým materiálům (faksimile vybraných sbírek).

Vítáni jsou též akademičtí či soukromí badatelé, kteří mohou z databáze čerpat informace a specializované analýzy melodií i textů pro své publikace - napište mi se žádostí o rozšířený přístup.

Pro bližší informace o spolupráci klikněte zde.
Těším se na spolupráci!

Jan Koláček, autor projektu

Jak citovat

"Smutný 09/024 | Hore dedinů mládenci idů idů oni", FolkSong.eu - Online katalog lidových písní, ed. Jan Koláček (datum přístupu: 08 Črv 2024), URL: http://folksong.eu/song/17625