Smutný 37/001 | Hrabala hrabala ej sena němala

Text: 
Hrabala, hrabala, ej sena němala
5 words

Podobné písně

Smutný 37/001 | Hrabala hrabala ej sena němala (100%)
Hrabala, hrabala, ej sena němala

Galko 3/085 | Dobre moja kosa na holi kosila (94%)
Dobre moja kosa na holi kosila, [: keď mi moja milá vodičku nosila. :] Ešte by mi bola lepšej jukášala, [: keby mi hu bola vyšej podnášala. :] A veru hrabala, hrabličiek nemala, od velkej chytrosti šecke dolámala. Veruže len hrabaj, pán boh ti pomáhaj; keď my pohrabeme, tebe pomôžeme.

Bartók III 1378b | Ej tá moja mamička rozumu nemala (65%)
Ej, tá moja mamička rozumu nemala

Černík 1908 / 204 | Tulipán (64%)
Tulipán, tulipán, veru ťa vykopám, na čo si v zahrádce, keď frajéry němám? Jako mňa vykopáš, tak mňa sadzic budzeš, frajéry's němala, ale jich mac budzeš.

Smutný 36/006 | Na čo mi je taká čo (64%)
Na čo mi je taká, čo by jej nemála

Erben 2/775 | Nasík jsem dvě fůry votavy (35%)
Nasík jsem dvě fůry votavy, nasík jsem dvě fůry sena: kdybych se byl letos voženil, byla by hrabala žena.

Smutný 45/068 | Vodu hrabala písek vázala (29%)
Vodu hrabala, písek vázala

Černík 1908 / 189 | Ančička malučká (29%)
Ančička malučká, hdze si bola, keď si si čižmičky zarosila? Bola som já v hájíčku, žala som tam travičku, duša moja. A já som tam nědaleko trávu kosil a já som si čižmičky nězarosil. A já som tam hrabala, na tebja som čakala, duša moja.

Erben 2/779 | Povídali že jsem umřel (29%)
Povídali, že jsem umřel,[37] a já ještě nestonal: dávali mně starou bábu – já bych bábu čertu dal![38] Stará bába jako žába v zimě, v létě studená:[39] mladá holka jak peřina v zimě, v létě zahřívá. Staré bábě dáme hrábě, aby jimi hrabala: mladé holce dáme chlapce, aby ho milovala.

Sušil 2008 | Zaplať synečku zaplať robotu (29%)
Zaplať, synečku, zaplať robotu, co sem dělala v pátek, v sobotu. Vodu hrabala, písek vázala, uřezala se, tédeň ležela.

Sušil 1953 | Povídali že sem umřel (29%)
Povídali, že sem umřel, já jsem ešče nestonal, ešče byla duša v těle, už mně gajdoš gajdoval. Povídali, že sem umřel, já sem ještě nestonal, dávali mně starou babu, abych si jí namlouval. Starý babě dejme hrabě, aby s něma hrabala, mladý ženě dejme muže, aby se s ním těšila.

Pomozte nám databázi lidových písní rozšířit!

Vážení návštěvníci stránek FolkSong.eu,

Neustále se snažíme rozšiřovat databázi o další písně a velmi vítáme zájem o spolupráci. Našim spolupracovníkům též nabízíme rozšířený přístup do databáze.

Plný přístup k vyhledávání a k doprovodným obrazovým materiálům lze získat mj. tím, že se stanete spolupracovníky projektu a pomůžete při editaci textů z počítačově přečtené tištěné edice. Možné jsou i další formy spolupráce, např. editace melodií či přispění zvukovými nahrávkami, atd.

V případě zájmu o spolupráci mi napište skrze kontaktní formulář a obdržíte bližší instrukce k přispění do databáze a snadnému získání přístupu k úplným výsledkům vyhledávání a k obrazovým materiálům (faksimile vybraných sbírek).

Vítáni jsou též akademičtí či soukromí badatelé, kteří mohou z databáze čerpat informace a specializované analýzy melodií i textů pro své publikace - napište mi se žádostí o rozšířený přístup.

Pro bližší informace o spolupráci klikněte zde.
Těším se na spolupráci!

Jan Koláček, autor projektu

Jak citovat

"Smutný 37/001 | Hrabala hrabala ej sena němala", FolkSong.eu - Online katalog lidových písní, ed. Jan Koláček (datum přístupu: 29 Čer 2024), URL: http://folksong.eu/song/18818