Smutný 44/027 | Ej hory hory hory černé ej

Text: 
Ej hory, hory, hory černé ej mraz sem
8 words

Podobné písně

Smutný 44/027 | Ej hory hory hory černé ej (100%)
Ej hory, hory, hory černé ej mraz sem

Sušil 2037 | Nasela sem marijanku un mi nězešel (90%)
Nasela sem marijanku, un mi nězešel, zkazala sem pro mileho, un mi něpřišel. Dyž něpřišel, něch něchodi, bude zitra mraz, oběsimy šest pacholkův na jeden provaz.

Sušil 1366 | Fialenko modrá (88%)
Fialenko modrá, co nemožeš rozkvést; nedaj sa, děvčico, ledakomu podvest.1) Esli ťa podvede, šak si ťa nevezme, sedna na koníčka do vojny pojede. Važte si, děvčátka, svojí poctivosti, jako ta travěnka svojí zelenosti. Travěnka uvjadne, jak na ňu mráz přijde, a vaša poctivost na věky zahyne.2)

Bartoš 1901 / 1064a | Počkajte młádenci (88%)
Počkajte młádenci, vy v tem horním konci, šenkerenka povídała, že chodíte v noci.

Sušil 2295 | Přaďte přaďte přadulenky (88%)
Přaďte, přaďte, přadulenky, bude zítra mráz, uvážeme šest pacholků na jeden provaz.

Sušil 2295 | Přaďte přaďte přadulenky (88%)
Přaďte, přaďte, přadulenky, bude zítra mráz, uvážeme šest pacholků na jeden provaz.

Sušil 2295 | Přaďte přaďte přadulenky (88%)
Přaďte, přaďte, přadulenky, bude zítra mráz, uvážeme šest pacholků na jeden provaz.

Erben 2/406 | Slunéčko za mrak zachází (88%)
Slunéčko za mrak zachází, bolí mě mé srdéčko: že ty na mě zapomínáš, má předrahá perličko! ale jak ty zpomeneš, až si jiného vemeš: on se bude s tebou vadit, ničím vinna nebudeš. Přijdou na tě smutné časy, musíš v koutě sedati; jak slepice vejce snese, ‚ hned je musíš prodali; musíš mu jít pro tabák, nechť je zima nebo mráz, třebas měla, má panenko, vodou brodit až po pás.

Erben 5/147 | Co děláš? (88%)
Co děláš? nevoráš, ani nežneš: co sedláčku, co děláš? přijde na tě zima, mráz, jak živ budeš? „Nic nedbám, jen když mám žbánek v ruce: když se hodně napiju, neptám se, jak zasiju v tomto roce!“

Smutný 45/035 | V tej našej studianky bývá velký (88%)
V tej našej studianky, bývá velký mráz

Pomozte nám databázi lidových písní rozšířit!

Vážení návštěvníci stránek FolkSong.eu,

Neustále se snažíme rozšiřovat databázi o další písně a velmi vítáme zájem o spolupráci. Našim spolupracovníkům též nabízíme rozšířený přístup do databáze.

Plný přístup k vyhledávání a k doprovodným obrazovým materiálům lze získat mj. tím, že se stanete spolupracovníky projektu a pomůžete při editaci textů z počítačově přečtené tištěné edice. Možné jsou i další formy spolupráce, např. editace melodií či přispění zvukovými nahrávkami, atd.

V případě zájmu o spolupráci mi napište skrze kontaktní formulář a obdržíte bližší instrukce k přispění do databáze a snadnému získání přístupu k úplným výsledkům vyhledávání a k obrazovým materiálům (faksimile vybraných sbírek).

Vítáni jsou též akademičtí či soukromí badatelé, kteří mohou z databáze čerpat informace a specializované analýzy melodií i textů pro své publikace - napište mi se žádostí o rozšířený přístup.

Pro bližší informace o spolupráci klikněte zde.
Těším se na spolupráci!

Jan Koláček, autor projektu

Jak citovat

"Smutný 44/027 | Ej hory hory hory černé ej", FolkSong.eu - Online katalog lidových písní, ed. Jan Koláček (datum přístupu: 05 Črv 2024), URL: http://folksong.eu/song/19027